15 Ocak 2014 Çarşamba

Dana Rosto Tarifi

Dana rosto nasıl yapılır? Ev yapımı dana rosto yapmak isteyenlere dana rosto tarifimiz. Hazırlanışı sizi yormayacak pratik bir tat, misafirleriniz için ikram edebileceğiniz bir lezzet dana rosto.
Malzemeler
500 gr kemiksiz dana eti
1 adet kuru soğan
1 kavanoz hazır garnitür
yarım çay kaşığı köri
karabiber
kimyon
kırmızı toz biber
1 adet yumurta
tuz
zeytin yağı
6 kaşık kuru ekmek içi
Dana Rosto Tarifi Nasıl Yapılır
1 adet kuru soğanı ardından parçaladığımız dana etini robottan geçiriyoruz. Hamur kıvamına gelene kadar bu işleme devam ediyoruz. Daha sonra yumurtayı, baharatları, ekmek içini, tuzu ve zeytinyağını ekleyip tekrar robotu çalıştırıyoruz. Bu karışımı bir kabın içine alıp içine suyunu süzüp yıkadığımız garnitürü ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Fazla ezmeden yağladığımız beton kek kalıbına yerleştirip fırın tepsisine ters çevirip 200 derecelik fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
dana rosto tarifi

11 Ocak 2014 Cumartesi

Gaziantep helvası

Gaziantep Yöresinin Meşhur Tatlı Tariflerinden Leziz Gaziantep Helvası Tarifi

Malzemeler:

250 Gr toz antep fıstığı
200 Gr tuzsuz peynir
1 Su bardağı irmik
3 Su bardağı süt
1 ½ Su bardağı şeker
1 Yemek kaşığı tereyağı
½ Çay bardağı sıvı yağ
Gaziantep Helvası Tarifi

1 Su bardağı irmik 1 yemek kaşığı tereyağı veya sade yağ ve yarım çay bardağı sıvı yağ (ayranı alınmış tereyağı) ile kavrulur. İrmik devamlı karıştırılarak 3 bardak süt yavaş yavaş dökülür. Fokurdayınca 1 buçuk su bardağı şeker dökülür. İrmik sütü çekip koyulaşana kadar pişmeye bırakılır. Tuzsuz peynir iri iri dilimlenir. Koyulaşan irmiğe toz entep fıstığı katılıp harmanlanır. Peynirler de ilave edilip ocağın altı kapatılır ve helva demlendirilir.

Fıstıklı ve Peynirli Antep Helvası servise hazırdır

CİĞER SARMA TARİFİ

Malzemeler:
1 bütün kuzu ciğeri
3 su bardağı pirinç
2 gömlek (kuzunun karın zarı)
4,5 su bardağı su
50 gram kuşüzümü
50 gram dolmalık fıstık
Yeni bahar
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt

Yapılışı:
Pirinç 10 dakika ıslatılır. Islanmış pirinçler süzülüp kavrulur. İçine biraz sote edilen ciğerler ilave edilir. Kuşüzümü, dolmalık fıstık, yeni bahar, karabiber ve tuz eklenip karıştırılır. Daha sonra su ilave edip pişirilir ve demlenmeye bırakılır. Sıcak suda bekletilen kuzu gömleği kesilir. Demlenen harç kuzu gömleklerinin içine yayılıp bohça şeklinde kapatılıp kapatılan yüz alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yoğurt ve yumurta karışımı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

6 Ocak 2014 Pazartesi

Yeni Yıl, Yeni Umutlar, Yeni Bir Can : Dursun Eren


          Merhabalar Sevgili Dostlar...

2013'ün son aylarını geride bıraktık ve yeni bir yılın nerdeyse ilk haftasını bile bitirdik, ben anca geldim.

2013 yılı benim için güzelliklerle geçti. Umarım 2014 'te de bu güzellikler devam eder. Tabi benimle birlikte sizlerin ve bütün ülkem insanı için, bu temennilerim var.

Uzuun zaman buralarda olamayışımın nedeni, sizin de tahmin ettiğiniz gibi işte şu küçücük can, Benim Canım...

3 Aralıkta beklenmedik bir şekilde acilde aldık soluğu...

Sabah 4 'te alınacaktım sezeryana fakat sağolsun bir doktor halime acıdı da, 1'i 6 geçe doğdu bebeğim :)
O gün bu gündür günler nasıl geçiyor, geceler ne çabuk sabaha eriyor anlıyamıyorum.

İki abla, bir küçük bebek, bir de üçüncü kez yaşadığım sezeryan sonunda  (niyeyse bu kez epey zor iyileştim) anca sizlere dönebildim.

Malum artık sık sık ilgilenmem gereken bu ufaklık var. O'ndan ve ablalarından kalan vaktimde, yine sizlerle olmaya çalışacağım inşallah...

Az daha unutuyordum, ailemizin yeni üyesinin adı: Dursun Eren. Yeni bir can, yeni bir soluk, hayatı ne kadar değiştiriyor, ne kadar güzelleştiriyor ! Öyle Değil mi sizce de ?

Bir kare fotoğraf alayım istedim, elini böyle kaldırdı bir daha indiremedim. Mesajı var benim oğluşumun da , Belli ki o da " Merhaba" demek istiyor sizlere...