11 Ocak 2014 Cumartesi

Gaziantep helvası

Gaziantep Yöresinin Meşhur Tatlı Tariflerinden Leziz Gaziantep Helvası Tarifi

Malzemeler:

250 Gr toz antep fıstığı
200 Gr tuzsuz peynir
1 Su bardağı irmik
3 Su bardağı süt
1 ½ Su bardağı şeker
1 Yemek kaşığı tereyağı
½ Çay bardağı sıvı yağ
Gaziantep Helvası Tarifi

1 Su bardağı irmik 1 yemek kaşığı tereyağı veya sade yağ ve yarım çay bardağı sıvı yağ (ayranı alınmış tereyağı) ile kavrulur. İrmik devamlı karıştırılarak 3 bardak süt yavaş yavaş dökülür. Fokurdayınca 1 buçuk su bardağı şeker dökülür. İrmik sütü çekip koyulaşana kadar pişmeye bırakılır. Tuzsuz peynir iri iri dilimlenir. Koyulaşan irmiğe toz entep fıstığı katılıp harmanlanır. Peynirler de ilave edilip ocağın altı kapatılır ve helva demlendirilir.

Fıstıklı ve Peynirli Antep Helvası servise hazırdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder