15 Ocak 2014 Çarşamba

Dana Rosto Tarifi

Dana rosto nasıl yapılır? Ev yapımı dana rosto yapmak isteyenlere dana rosto tarifimiz. Hazırlanışı sizi yormayacak pratik bir tat, misafirleriniz için ikram edebileceğiniz bir lezzet dana rosto.
Malzemeler
500 gr kemiksiz dana eti
1 adet kuru soğan
1 kavanoz hazır garnitür
yarım çay kaşığı köri
karabiber
kimyon
kırmızı toz biber
1 adet yumurta
tuz
zeytin yağı
6 kaşık kuru ekmek içi
Dana Rosto Tarifi Nasıl Yapılır
1 adet kuru soğanı ardından parçaladığımız dana etini robottan geçiriyoruz. Hamur kıvamına gelene kadar bu işleme devam ediyoruz. Daha sonra yumurtayı, baharatları, ekmek içini, tuzu ve zeytinyağını ekleyip tekrar robotu çalıştırıyoruz. Bu karışımı bir kabın içine alıp içine suyunu süzüp yıkadığımız garnitürü ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Fazla ezmeden yağladığımız beton kek kalıbına yerleştirip fırın tepsisine ters çevirip 200 derecelik fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
dana rosto tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder