10 Ekim 2012 Çarşamba

Pratik Domatesli Acılı


             Yukardaki pratik domatesli acılı, biraz meze, biraz turşu kıvamında, pişirilmeden yenebilen bir meze. Kısa sürede tüketmenizi öneririm çünkü, pişirilmediği için kısa sürede bozulabilir. Son bir not daha, buzdolabında muhafazası önerilir. Yapımından itibaren yenilmeye başlanabilir. İster çorbaların yanında, isterseniz başka bir şeyin yanına iyi gidiyor. Benden söylemesi...

Malzemeler:
  • 1 kg domates
  • 1/2 kg maraş biberi
  • 250gr acı sivri biber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 baş sarımsak
  • 1/2 su bardağı sirke
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı:
  1.  Biberlerin çekirdeklerini temizleyin ve domatesleri yıkayıp hazırlayın.
  2. Domatesleri, biberleri, ayıklanmış maydanozları, hatta kabuğu soyulmuş sarımsakları birlikte robottan çekin.
  3. Bir derince kabın içinde, içine tuz, sirke, sıvıyağ koyup iyice karıştırın. Kavanoza doldurup, buzdolabına kaldırın. Kısa sürede tüketmenizi öneririm.
     
Not: İçine közlenmiş patlıcan da ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder